ЄС хоче створити фонд порятунку економіки

Поділитися:

Сьогодні почнеться перший пілсякарантинний саміт лідерів Євросоюзу. Головною метою зустрічі є обговорення створення рятувального фонду для допомоги постраждалим економікам Європи. 

Президент Франції Еммануель Макрон назвав зустріч «моментом істини для Європи». В умовах попередніх переговорів стало зрозуміло, що саміт буде напруженим. В ході нього лідери повинні домовитися про прийняття бюджету ЄС на 2021-2027 рр., який повинен скласти більше 1 трлн. євро, а також прийти до консенсусу щодо фонду порятунку розміром в 750 млн. 

Країни Південної Європи наполягають на наданні допомоги у формі безповоротних коштів, в той час як їх більш багаті північні партнери не налаштовані на такий хід подій. 

Головним противником затвердження фонду в таких розмірах виступив прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте. Крім цього, в ході попередніх переговорів угорська сторона заявила про намір накласти вето на весь пакет цілком. 

Євросоюз вже прийшов до угоди про створення стартового фонду в 500 млн євро, але цієї суми недостатньо в умовах можливого осіннього загострення кризи. 

Нагадуємо, що ми згадували про фінансові ініціативи ЄС для порятунку економіки. 

Також американська компанія Apple потрапила в скандал на полях Євросоюзу через порушення правил конкуренції цифрового ринку. Відповідні антимонопольні справи проти фірми заснувала Європейська комісія, яка має намір прояснити діяльність компанії, повідомляє DW.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу