ВР закінчує розробку закону про непрямі методи податкового контролю

Поділитися:

Закон про непрямі методи податкового контролю вже на фінальній стадії розробки. А це значить, що незабаром його приймуть і він почне діяти. Про це повідомляють журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

Згідно з ним українці більше не зможуть вільно витрачати гроші зароблені неофіційно. За кожну значну покупку, що не відповідає «білим» доходам, доведеться доплачувати чималу суму податку. Нововведення дозволить податківцям тримати під жорстким контролем всі заробки та витрати громадян. Схема працюватиме дуже просто.

Наприклад українець приїхав із заробітків за кордоном та вирішив придбати машину. Дізнавшись про таку покупку у податковій неодмінно почнуть уточнювати, а звідки ж взялися гроші. Підтвердити джерело отриманих коштів людина не зможе, оскільки такі заробки вважаються тіньовими. А офіційно заробітчанин скоріш за все є безробітним. В результаті йому доведеться заплатити 19,5% податку із суми вартості придбаного автомобіля. Така процедура компенсації податків буде застосовуватися не лише до заробітчан. Перевіряти будуть всіх без виключення.

А враховуючи, що більшість українців отримує зарплату у конвертах, то при дороговартістній покупці ухилитися від податку просто не вийде. Однак зараз є можливість за вигідною ставкою задекларувати гроші, зароблені неофіційно.

З першого вересня 2021 року в Україні діє так звана «податкова амністія». Скориставшись нею можна задекларувати свої статки, з яких не було сплачено податок, за ставкою всього лише у 5%. Завдяки податковій амністії українці можуть легалізувати свої гроші, й надалі вільно користуватися ними.

Нагадаємо, що протягом трьох днів українські єврооблігації на європейському ринку падали в ціні на тлі розмов про можливий напад Росії. У вівторок, 18 січня, курс паперів стабілізувався, навіть трохи спостерігається його зростання.

Так, стало відомо, що ближче до вечора дохідність погашення терміном до вересня поточного року знизилася до 23,5% з 26,5%.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу