Влада наступного року покращуватиме якість питної води

Поділитися:

Кабінет міністрів у 2022 році планує направити 1 млрд грн із державного бюджету на фінансування програми щодо покращення якості питної води в країні. Про це стало відомо на останньому засіданні Кабміну.

Подробиці про нові плани української влади розповів прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Зазначимо, що 1 грудня уряд опублікував дані щодо законопроекту №6000 «про Державний бюджет України на 2022 рік із поправками».

Відповідно до тексту проекту закону, фінансування у 2022 році загальнодержавної цільової соціальної програми «Питна вода України» на 2022-2026 роки становитиме 1 млрд грн.

Витрати будуть спрямовані на забезпечення населених пунктів якісним централізованим водопостачанням, для чого планується будівництво, реконструкція або капремонт водозабірних, водопровідних та очисних споруд, водопровідних мереж та водовідведення, будівництво та встановлення станцій для очищення питної води, створення лабораторій з контролю якості питної води та стічних вод.

Нагадаємо, що в Києві планується створити відкритий реєстр водних об’єктів з метою обліку та впорядкування водойм столиці. Про це розповідає депутат Київської міської ради.

За словами політика, мешканці столиці мають мати доступ до повної інформації щодо стану водойм. Саме з цією метою було придумано проект створення такого реєстру.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу