В ЄС заявили, що Україна отримає кредит після виконання своїх зобов’язань

Поділитися:

Глава Європейської дипломатії Хосеп Боррель заявив, що Європейський Союз готовий надати Україні 1,2 млрд євро макрофінансової допомоги для підтримки економіки під час епідемії COVID-19. Однак, для цього уряд країни має виконати свої зобов’язання – забезпечити верховенство права і налагодити конструктивну співпрацю з МВФ.

«Я хотів би підкреслити, що ЄС надає цю допомогу не тому, що він є якимось благодійним фондом або неурядовою організацією. Ми є політичним інститутом і робимо це тому, що ми зацікавлені в тому, щоб Україна була процвітаючою, демократичною і стабільною країною », – сказав Боррель.

Дипломат також нагадав, що ЄС вже надав 200 млн фінансової підтримки Україні для боротьби з пандемією і 155 млн євро для покращення гуманітарної ситуації на Донбасі.

Відомо, що в липні Україна підписала з ЄС угоду про 1,2 млрд євро макрофінансової допомоги від Європейського Союзу. Умови договору дуже вигідні Україні. Так, термін погашення кредиту не перевищує 15 років, а процентна ставка не перевищує 2% річних.

Нагадаємо, що Україна може втратити довіру з боку членів Євросоюзу і, як наслідок, втратити безвізу і фінансової допомоги розміром в півтора мільярда євро. Про це повідомляє віце-президент комітету Європарламенту по асоціацію між Україною та ЄС Віола фон Крам на своїй сторінці в Twitter.

За словами чиновниці, в ЄС незадоволені тими рішеннями з боку України, які стосуються кадрових питань щодо відбору голови Спеціальної антикорупційної прокуратури (САП).

Раніше повідомлялося, що в Європейському Союзі готові ввести санкції проти Туреччини через наміри країни продовжити видобуток вуглеводнів в Східному Середземномор’ї. Про це повідомляє глава дипломатії організації Хосеп Боррель для Reuters.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу