Україна виходить з антимонопольного договору СНД

Поділитися:

Закон про вихід України з антимонопольного договору СНД прийняли парламентарі. Згідно з документом, Україна має вийти з Договору про проведення узгодженої антимонопольної політики від 25 січня 2000 року, ратифікованої Верховною Радою з застереженнями 16 січня 2003 року. Про це розповіли журналісти «Першого Ділового».

Причиною стало те, що представники України вже давно не беруть участі в засіданнях Міждержавної ради з антимонопольної політики, а положення Договору у відносинах з Російською Федерацією, та й інші положення, не застосовуються з 2014 року. Після припинення дії Договору співпраця держав-учасниць Співдружності Незалежних Держав регулюватиметься на підставі відповідних міжнародних договорів. При цьому в цей час в Україні відсутні чинні угоди (договори, меморандуми) в області конкурентної політики з Республікою Казахстан, Республікою Киргизстан, Республікою Таджикистан. Також важливо, що потреба в укладенні договорів про співпрацю у сфері конкуренції з Киргизстаном і Таджикистаном в даний час відсутня.

Щодо такого існуючого договору з РФ в пояснювальній записці зазначається, що планується робота по його припиненню. Нагадаємо, Україна поступово виходить з окремих договорів, укладених в рамках Співдружності Незалежних Держав для України.

Раніше повідомлялося, що Україна виходить з ряду міжнародних авіадомовленостей.

Також ми писали, що товарообіг України становить 55,5 млрд доларів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу