Україна може потрапити під санкції через «Мотор-Січі»

Поділитися:

Розгляд у міжнародному арбітражному суді загрожує Україні через підписання президентом персональних санкцій проти китайських інвесторів, які купили “Мотор Січ”.

Відомо, що китайські інвестори звернулися до суду, апелюючи до угоди з Україною щодо захисту інвестицій, підписану державами ще в 1992 році. Так, при ураженні будуть накладені санкції. Але також тепер інвестори з Китаю не будуть проявляти інтересу, щоб вкласти в країну свої гроші.

Деякі експерти вважають, що так Офіс президента посилено шукав варіанти, щоб сподобатися США.

“Досить імовірно, що тепер станеться різке погіршення умов роботи з Китаєм, але і американці сюди з гарантіями безпеки не полізуть. Хоча Пекін прекрасно розуміє становище України, усвідомлюючи, що це держава з абсолютно незрозумілим суверенітетом”, – говорять фахівці.

Явні проблеми чекають держава. Їх можна було уникнути, якби була розроблена чітка система по контролю над іноземними інвестиціями. В Україні, на відміну від США і Європи, не існує спеціальних законодавчих актів.

Нагадаємо, що грузинські військові вертольоти Мі-8 пройдуть модернізацію і капітальний ремонт на базі української компанії «Мотор Січ». Відомо, що в Тбілісі був сформований тристоронній меморандум між «Мотор Січ», державним військовим науково-технічним центром «Дельта» і «Тбілавіамшені» (Тбіліський авіаційний завод).

Раніше повідомлялося, що 4 з половиною мільярди гривень – саме стільки за підрахунками Антимонопольного комітету вивів з компанії «Мотор Січ» її колишній власник В’ячеслав Богуслаєв.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу