У оборонпромомі хочуть залишити 65 підприємств

Поділитися:

В «Укроборонпромі» хочуть залишити лише від 60 до 65 підприємств в рамках великого реформування державного підприємства. Про це повідомляє міністр з питань стратегічних галузей промисловості.

Відзначимо, що на цей час компанія складається з більш ніж 100 підприємств. Всіх їх можна поділити за трьома різними категоріями. Одна з них належить до тих об’єктів, які більше не стосуються оборонної промисловості.

Саме цю групи збираються відокремити від компанії та приватизувати в рамках діяльності Фонду державного майна України.

Це ж стосується і другої групи об’єктів, які також більше не пов’язані з оборонною промисловістю, проте мають у своєму розпорядженні чималі активи.

«Залишається кістяк, той, який буде надалі складати основу державної оборонної промисловості. Це десь 60-65 підприємств, які будуть розділені на холдингові компанії за напрямками», – вказав чиновник.

Нагадаємо, що в Укроборонпромі визнали технологічну відсталість компанії, яка склалася через дефіцит фінансування та старих моделей роботи.

За словами фахівця, зараз компанія має можливість розвиватися тільки завдяки реалізації свого експорту, оскільки внутрішній ринок України бідний і не може забезпечити нормального прибутку для компанії.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу