У МВС просять 17 мільярдів на «стіну Монастирського»

Поділитися:

Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський назвав суму видатків, які необхідні на зміцнення кордонів із Росією та Білорусією. На дві ділянки, протяжністю 2,5 тисячі кілометрів необхідно 17 мільярдів гривень.

Чиновник звернувся до колег із проханням обов’язково передбачити ці кошти у державному бюджеті 2022, оскільки, зміцнивши кордони, Україна буде у більшій безпеці.

За словами Монастирського, ці кошти підуть на облаштування кордону з Російською Федерацією протяжністю 1,5 тисячі кілометрів та Білорусією, де протяжність ділянки становить 1,08 тисячі кілометрів.

Крім загальної безпеки країни та населення загалом, міністр назвав ще один плюс будівництва стіни, а саме зменшення кількості контрабанд, які нині обчислюються десятками мільярдів гривень. “Я думаю, це абсолютно логічна інвестиція”, – заявив Монастирський, додавши, що за наявності коштів виконати роботи вдасться вже до кінця наступного року.

Нагадаємо, що раніше йшлося про 7 мільярдів гривень. Щоправда, тоді в МВС говорили про зміцнення кордону лише з Білорусією та лише за допомогою колючого дроту.

Також ми вже повідомляли, що міністр внутрішніх справ України давно звертається до влади з проханням про фінансування кордонів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу