У МВС пояснили, скільки коштуватиме стіна на кордоні з Білоруссю

Поділитися:

7 мільярдів гривень – це сума, яка потрібна для повного інженерного облаштування українсько-білоруського кордону. У вартість включено: рів, антивандальний паркан, башта спостереження, рокадна дорога.

Однак, як зазначають в уряді, для облаштування хоча б тих ділянок, де найбільш підвищено небезпеку прориву мігрантів, розмір коштів суттєво менший – 189 мільйонів гривень.

Директор департаменту комунікації МВС України пояснив суть та призначення коштів. За його словами, протяжність небезпечних ділянок українсько-білоруського кордону становить щонайменше 270 кілометрів (загальна протяжність – 1084 км). Тільки на закриття цієї стіни максимально простим інженерним пристосуванням – колючим дротом уже знадобиться 189 мільйонів гривень.

Він також додав, що якщо мігранти чи біженці потрапляють на територію України, то вони мають бути депортовані назад до Білорусії. Про це йдеться в угоді про реадмісію між Україною та Білоруссю.

І, незважаючи на те, що МВС України вже має такий досвід (стримування на кордоні паломників у вересні 2020-го), кордони зміцнювати все одно необхідно.

Раніше ми писали про наміри влади України переглянути державний бюджет на 2022 рік, щоб виділити кошти на зміцнення українсько-білоруського кордону.

Також ми повідомляли про ймовірність запровадження надзвичайного стану у суміжних з Білоруссю районах Волині.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу