Центри зайнятості будуть створювати сімейні ферми

Поділитися:

В рамках проекту Швеції і Програми розвитку ООН в Україні “Посилене партнерство усталеного розвитку” у Вінницькій області стартує проект по створенню сімейних молочних ферм.

Вінницька обласна служба зайнятості взяла участь у проекті, який посприяє активізації розвитку молочного тваринництва, зміцненню місцевих молокозаводів, сіл і ОТГ (Об’єднані територіальні громади) в поєднанні з утвердженням сімейних цінностей.

У проекті передбачається фінансова підтримка для відкриття ферм по будівельним роботам і устаткування, надання грошей на покупку великої рогатої худоби, продаж кормів та технологічний супровід при заготівлі власних кормів.

Учасниками можуть стати сім’ї, фермерські господарства та ФОП, які проявили бажання створити сімейне молочну ферму.

Ми повідомляли про те, що на засіданні українського уряду було прийнято зміни до постанови №107, яким визначаються напрями та механізми надання державної підтримки розвитку тваринництва і переробки сільськогосподарської продукції. За програмою передбачені видатки в обсязі 1 мільярда гривень.

Також ми писали про те, що на Бойківщині, яка охоплює Львівську та Івано-Франківську області активно розвивається галузь вівчарства. За словами голови Асоціації вівчарів, в цьому році через карантин, не було традиційних фестивалів. Однак робота не чекає і потрібно зберігати поголів’я від нападу хижаків і заготовлювати сир.

Вінницька обласна служба зайнятості взяла участь у проекті, який посприяє активізації розвитку молочного тваринництва, зміцнення місцевих молокозаводів, сіл і ВРХ.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу