Трамп вперше і востаннє застосував санкції проти російського газопроводу

Поділитися:

У середу, 20 січня, перед самою інавгурацією новообраного президента США Джо Байдена, адміністрація Дональда Трампа зробила свій останній політичний крок – було застосовано санкції проти російського газопроводу «Північний потік-2».

Ці санкції направлені передусім проти німецького судна «Фортуна», що прокладає труби дном Балтійського моря. Слід сказати, що досі Сполучені Штати лише обмежувалися погрозами стосовно запровадження санкцій проти «Фортуни», але жодного разу до них не вдавалися. І от в останній день своєї каденції адміністрація Трампа, що називається, гучно грюкнула дверима. Уперше й востаннє санкції проти німецького трубоукладача запроваджені.

В самій Німеччині новину зустріли неоднозначно. У Бундестазі та серед експертів різко загострилися суперечки між прихильниками та супротивниками будівництва «Північного потоку-2». Додатковим аргументом останніх став арешт російського опозиціонера Олексія Навального – мовляв, політика Росії не змінюється. Прихильники ж російського проекту ставлять запитання – а чому Німеччина раніше не запровадила повне енергетичне ембарго проти РФ, а лише тепер роздаються голоси на тлі санкцій Сполучених Штатів?

Нагадаємо, фракція партії «Зелені» в німецькому парламенті зажадала терміново закрити екологічний фонд, який покликаний фінансувати проект «Газпрому» – газопровід «Північний потік-2». Про це зробила заяву голова «Зелених» Анналєна Бербок.

Також раніше повідомлялося, що у Німеччині частина парламентаріїв закликала чинного канцлера Ангелу Меркель перервати свої контакти з главою Російської Федерації Володимиром Путіним і припинити політично підтримувати будівництво стратегічного проекту РФ «Північний потік-2».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу