У Бундестазі заговори про відмову в підтримці “Північного потоку-2”

Поділитися:

У Німеччині частина парламентаріїв закликала чинного канцлера Ангелу Меркель перервати свої контакти з главою Російської Федерації Володимиром Путіним і припинити політично підтримувати будівництво стратегічного проекту РФ Північний Потік-2. З відповідною ініціативою виступив заступник голови фракції Вільної демократичної партії в Бундестазі Олександр Ламбсдорф, передає видання Bild.

У своїй заяві політик послався на нещодавнє скандальне вбивство грузина Зелімхана Хангошвілі в якому спецслужби знайшли слід Росії.

У Бундестазі вважають, що канцлер Німеччини не зможе переконати світову спільноту засудити Росію, в той час коли сама підтримує владу Володимира Путіна і його економічні плани.

В цілому, політична верхівка ФРН вимагає від Меркель чіткої політичної позиції, яка більше не може ділиться відразу на два табори.

Канцлер знає Володимира Путіна дуже добре, вона добре знає Росію, добре говорить по-російськи, і вона точно знає, що російська політика груба по відношенню до Німеччини і Європейського союзу. Тому я не розумію, чому вона і її уряд так довго підтримують цей трубопровідний проект. Я думаю, що це потрібно скасувати“, – йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося раніше, німецький уряд побоюється нових санкцій від США з приводу російського газопроводу «Північний потік – 2». Німеччина вважає, що вони торкнуться не тільки німецькі приватні компанії, але і державні підприємства, пов’язані з будівництвом і обслуговуванням проекту.

Така ситуація загрожує зробити з політичних союзників по НАТО конфліктуючі на державному рівні країни.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу