Росія передала США відповідь на «гарантії безпеки»

Поділитися:

Росія передала США відповідь на «гарантії безпеки». Документ делегувало Міністерство закордонних справ РФ, як пишуть ЗМІ.

Загалом він налічує не менше 11 сторінок, у яких Москва запропонувала Вашингтону розробити нове «урівнювання безпеки». Також РФ назвала одну з головних проблематик двох країн – це розміщення ракет середньої та меншої дальності.

На цей час Москва хоче домогтися виведення всіх військ та озброєнь США із центральної, східної, південно-східної Європи та Балтії, а також офіційної відмови від розширення військ НАТО на схід.

Реакцію США та НАТО на пропозиції Москви щодо гарантій безпеки МЗС РФ розкритикувало.

«Проігноровано пакетний характер російських пропозицій, за якими навмисно обрано «зручні» теми, які, своєю чергою, “спотворені” у бік створення переваг для США та їх союзників. Такий підхід, як і супутня риторика американських офіційних осіб, підкріплює обґрунтовані сумніви в тому, що у Вашингтоні дійсно прихильні до виправлення ситуації в галузі євробезпеки», — йдеться в документі.

Раніше президент США Джо Байден і прем’єр-міністр Італії Маріо Драгі провели переговори щодо санкцій проти Росії. Діалог відбувся у рамках телефонної розмови у четвер, 17 лютого.

У рамках бесіди обидві сторони підтвердили свою готовність запровадити негайні санкції проти РФ у разі відкритої військової ескалації проти України.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу