Рада пропонує ввести подвійне громадянство

Поділитися:

У Верховну Раду внесли законопроект, який дозволяє мати українцям подвійне громадянство. Його зареєстрували нардепи зі “Слуги народу”.

Проект закону №4640 передбачає внесення змін до закону “Про громадянство”, які забезпечують наявність права у громадян набувати громадянство (підданство) іноземної держави, зберігаючи українське громадянство.

Запропонований законопроет також дає право іноземцям набувати громадянство України при збереженні громадянства своєї країни.

Пропонується запровадити декларування про наявність чи відсутність іноземного громадянства (підданства), а також створення обліку громадян з подвійним громадянством.

Окрім того, передбачається введення адміністративної та кримінальної відповідальності за порушення вимог такого декларування.

Зокрема, документ також передбачає подання декларацій про відсутність іноземного громадянства особам, які хочуть влаштуватися на державні посади, чи на службу до органів місцевого самоврядування, у правоохоронні органи.

Дозволяється і отримання громадянства “держави агресора”, проте на таких осіб поширюватиметься заборона щодо реалізації виборчих прав. Водночас, заборона має діяти до скасування у держави статусу “агресора”, або до відмови від такого громадянства.

Раніше повідомлялося, що в Раду внесли законопроект, який пропонує перенести в Україну досвід інших країн у сфері регулювання обігу конопель.

Також ми писали, що пенсійні законопроекти залишилися неузгодженими між Кабміном і Верховною Радою.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу