Пенсійні законопроекти залишилися неузгодженими між Кабміном і Радою

Поділитися:

У Верховній Раді України заявили, що законопроекти №2683 і №4408 про введення обов’язкових накопичувальних пенсій і професійної накопичувальної системи не були розглянуті депутатами. Причиною цього стала слабка комунікація Кабінету міністрів за погодженням концепції проектів закону.

Деякі народні депутати вважають, що в Кабміні виникли дискусії щодо змін ставки ЄСВ, які передбачені обома законопроектами.

Так, згідно з текстом закону №2683 кожен українець зобов’язаний платити внески в розмірі 1% від власного доходу, а роботодавці – 2% від зарплати співробітників. Професійна накопичувальна система, яка передбачає три пенсійні програми, вимагає від роботодавців до 22% ЄСВ додатково від 2 до 15% внесків.

“Це велике податкове навантаження на роботодавця і на співробітника, яка навряд чи буде працювати”, – говорять у Верховній Раді.

Нагадаємо, що Пенсійний фонд України, згідно із затвердженим графіком, завершив фінансування пенсій грудня 24 числа нинішнього місяця. Про це поінформувала прес-служба відомства.

Згідно з даними, які опублікувала прес-служба ПФУ, на пенсійні виплати сьогодні направлено 2,9 млрд грн. Забезпечено фінансування пенсій грудня на загальну суму 39,8 млрд грн.

Раніше повідомлялося, що кризові явища продовжуються в пенсійній системі України. Відомо, що в 2020 році спостерігається значне недоотримання коштів до Пенсійного фонду України.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу