Проект ZBROYARI: Данія першою закупить українське озброєння для ЗСУ

Поділитися:

Королівство Данія виділило 200 мільйонів данських крон (28,5 мільйонів доларів США) на придбання озброєння та військової техніки для Збройних сил України від українських виробників. Ці кошти включені до нового пакету допомоги Україні, загалом на суму близько 2,2 мільярда данських крон, повідомляє Урядовий Портал.

Це історичне рішення, коли вироби військового призначення для ЗСУ придбаються в українських компаній за рахунок іншої країни.

Такий крок є важливим як для української армії, так і для економіки України. Виробничі потужності оборонно-промислового комплексу значно перевищують можливості державного бюджету.

“Потужність українського оборонно-промислового комплексу становить приблизно 20 мільярдів доларів. Однак Україна має лише 6 мільярдів доларів для закупівель. Це означає, що працює лише третина від усіх наявних у країні виробничих ліній через обмежений бюджет”, – пояснив міністр стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін.

Найоптимальнішим виходом з цієї ситуації є переконати партнерів, які готові закуповувати озброєння для України, робити це саме в Україні.

“Так народився проект ‘ZBROYARI: Manufacturing Freedom’. Це глобальна кампанія зі збору коштів, спрямована на залучення 10 мільярдів доларів на виробництво української зброї в цьому році. Сьогодні ми отримали перший донат. Це значуще рішення, яке відкриває дорогу для інших країн, і ми безмежно вдячні данському уряду та народу за їхнє лідерство”, – заявив Олександр Камишін.

Він також відзначив велику роботу команди яка працювала над цим рішенням як в Україні, так і в Данії.

“Я вдячний своєму Президентові, командам Офісу Президента та Прем’єр-міністра, Міністерству оборони, Міністерству закордонних справ та всім, хто брав участь в цьому процесі”, – підкреслив Олександр Камишін.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу