Ольга Буславець відсудила у Міненерго 139 тис. гривень

Поділитися:

Ольга Буславець подалася до суду оскаржувати своє звільнення з посади голови директорату енергетичних ринків Міненерго. І справу виграла. Окружний адмінсуд Києва зобов’язав відомство виплатити їй 139 тисяч гривень зарплати за вимушені прогули. Про це повідомили журналісти «Першого Ділового».

У матеріалах справи вказано, що Буславець була звільнена з цієї посади у лютому через реорганізацію Міненерго за наказом Олексія Оржеля, який тоді був міністром енергетики. У березні чиновниця звернулася з позовом до суду щодо відновлення її на посаді. Зокрема, вимагала виплатити їй зарплату за період після звільнення. Та вже у квітні Кабмін призначив її на посаду першої заступниці міністра енергетики з повноваженнями виконувати обов”язки керівника.

Але попри це Буславець не відкликала свій позов. Таким чином наприкінці жовтня київський окружний адмінсуд зобов’ язав Міненерго виплатити їй 139 тисяч гривень за «майже два місяці вимушеного прогулу» — з 10 лютого по 16 квітня. Зазначимо, що крісло міністра енергетики й досі залишається вакантним. А призначений виконувачем обов’язків міністра Юрій Бойко перебуває на лікарняному ще з початку грудня. Тож Ольга Буславець продовжує керувати Міністерством енергетики, як його перша заступниця.

Нагадаємо, днями Детективи Національного антикорупційного бюро заявили, що група компаній ДТЕК впливала на кадрові призначення у владі. І оприлюднили телефонну розмову топменеджера ДТЕКу, як кажуть у НАБУ, з іноземною особою. У розмові йшлося, що “є кандидат, жінка, з якою у нас добрі відносини… якщо за неї проголосують — це достатньо полегшить наше життя”, “її остання посада була Директор Департаменту електроенергії”.  Згодом на посаду міністра енергетики було призначено Ольгу Буславець.

Також ми писали, що Ользі Буславець пророкують крісло міністра.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу