Мораторій на перевірки підприємств хочуть продовжити на півроку

Поділитися:

Кабінет міністрів України має намір продовжити мораторій на перевірку державних підприємств ще на пів року після скасування карантину. Про це свідчать дані відповідного плану пріоритетних дій уряду на 2020 рік.

Відзначимо, що раніше уряд скасував відповідний державний нагляд на час карантину. Тепер же Кабмін збирається офіційно продовжити мораторій ще на 6 місяців з моменту скасування обмежень на території України.

При цьому дане правило не повинно торкнутися сфер господарювання з високим рівнем ризику в контексті соціальної відповідальності.

Зокрема, сфери техногенної та пожежної безпеки та сфери санітарного та епідемічного благополуччя населення.

Також уряд збирається і надалі на відповідному рівні підтримувати суб’єкти господарювання щодо їх участі в міжнародних виставках-ярмарках за кордоном.

Нагадаємо, що український парламент розглянув з пропозиціями президента України закон про продовження мораторію на стягнення майна громадян, наданого в якості забезпечення кредитів в іноземній валюті. За проект закону №3640 свої голоси віддали 297 народних депутата.

Продовження мораторію почне діяти з моменту закінчення нинішнього мораторію, термін якого закінчується в жовтні 2020 року. Тобто, заборона продовжиться до 21 квітня 2021 року.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу