Міністр Марченко обіцяє знизити ціни на газ

Поділитися:

Міністр фінансів України Сергій Марченко пообіцяв українцям низьку ціну на газ в прийдешньому опалювальному сезоні. Про це повідомляє прес-служба відомства.

За словами чиновника, уряд зможе знизити ціни завдяки співпраці з Міжнародним валютним фондом. В рамках роботи з організацією, країна вводить аналогічний за дією ринковий механізм формування цін.

Зараз є всі підстави вважати, що ми пройшли складний кризовий етап в економіці. Буде встановлено ринковий механізм формування ціни на газ”, – зазначив Марченко, вказавши, що теперішня ціна за блакитне паливо на українському ринку становить 4 тисяч гривень і вище, тоді як ринок Європи і світу зупинився на ціні в 2275 гривень.

Іншими словами, варто очікувати, що вже в наступному опалювальному сезоні українці побачать в платіжках набагато меншу ціну за газ.

Також Марченко прокоментував транш МВФ розміром в 5 млрд доларів. Міністр вважає, що за допомогою цих грошей Україна закриє власний дефіцит державного бюджету на 8%, а також реалізує підвищення соціальних виплат і зарплат.

Відзначимо, що заради траншу МВФ Україна взяла на себе ряд зобов’язань. Проект меморандуму нещодавно затвердив Кабмін. Сам текст документу поки тримається в секреті, але в пресу вже просочилися окремі його пункти.

Як повідомлялося раніше, в НАК Нафтогаз України висунули ідею торгувати газом через ряд українських банківських установ. Серед таких, операції можуть проводитися через державні Ощадбанк і ПриватБанк.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу