Кабмін прискорює трансформацію вугільних регіонів

Поділитися:

Під час наради з питань стану, розробки та впровадження політики трансформації вугільних регіонів Денис Шмигаль, прем’єр-міністр України, доручив запровадити політику справедливої ​​трансформації вугільних регіонів України якнайшвидше.

Чиновник зазначив, що вже необхідно активізувати підготовку до перших пілотних проектів. Потрібно зайнятися вивченням специфіки мономістів з подальшою пропозицією способів їх розвитку в інших сферах економіки, що в свою чергу спричинить нові можливості реалізації для жителів.

Шмигаль додав, що цей процес займе чимало часу, оскільки потребує залучення ресурсів, зокрема, фінансових інвестицій з боку міжнародних партнерів. “Це хороший майданчик для проектів державно-приватного партнерства”, – підсумував прем’єр-міністр.

Згодом, член уряду доручив Міністерствам енергетики та розвитку громад та територій України зробити все можливе, щоб процес запровадження політики справедливої ​​трансформації вугільних регіонів розпочався якнайшвидше.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів під час засідання у вересні 2021 року схвалив концепцію програми нової реформи, яка діятиме до 2030 року.

Нагадаємо, нещодавно ми писали також і про те, що Володимир Зеленський планує запровадити реформу щодо енергомодернізації в Україні.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу