ГБР закінчило розслідувати справу Януковича

Поділитися:

Слідчі Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування злочинів на Майдані у лютому 2014 року, скоєних найвищими посадовими особами держави під керівництвом колишнього президента Віктора Януковича. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Зазначається, що розслідування кримінального провадження у злочинній групі Януковича тривало 8 років. У ході розслідування було зібрано понад 1,5 тисяч томів доказів.

Встановлено, що через дії чиновників та силовиків, якими керував Янукович, лише за три дні загинули 76 громадян та понад 800 отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.

Після ознайомлення з матеріалами справи стороною захисту обвинувальний акт буде направлено до суду.

Раніше Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) прийняв до розгляду позов колишнього президента України Віктора Януковича, який скаржиться на упереджене до нього ставлення з боку судових органів у Києві та відмову України розслідувати замахи на нього. Про це йдеться у повідомленні ЄСПЛ, оприлюдненому 2 листопада.

У своїй скарзі, поданій у жовтні 2015 року, Янукович заявляє про те, що у 2014 році на нього було скоєно кілька замахів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу