Франція підтримала добудову «Північного потоку-2»

Поділитися:

Позицію німецького канцлера Ангели Меркель про необхідність завершення будівництва російського газопроводу “Північний потік-2” підтримав французький президент Еммануель Макрон.

Відомо, що сторони домовилися про усунення розбіжностей з будівництва газопроводу напередодні переговорів з президентом США Джо Байденом. При цьому Меркель і далі продовжує дотримуватися позиції по завершенню будівництва “Північного потоку-2”. За її словами, Франція і Німеччина єдиними силами виступили проти американських санкцій щодо газопроводу і тепер вони хочуть підняти це питання в переговорах з США.

Слід зазначити, що Сполучені Штати виступають проти запуску труби і вже ввели ряд санкцій, проти компаній, які до цього причетні.

“Ми хочемо продовжувати спільну роботу над більш суверенною європейською енергетичною стратегією”, – сказав президент Франції. У той же час, про те, що російська труба навпаки збільшує залежність Німеччини від російської енергетики, керівники держав не згадали.

Крім того, ще в серпні 2020 року президент Франції Еммануель Макрон заявив, що він має деякі сумніви щодо газопроводу “Північний потік-2” канцлеру Німеччини Ангелі Меркель.

Нагадаємо, що Росія 6 лютого відновила укладання труб морської газової магістралі Північний потік-2 в водах Данії. Відомо, що до укладання данського відрізка газопроводу судно мало право приступити ще 15 січня.

Раніше повідомлялося, що Північний потік-2 загрожує трансатлантичної безпеки. Про це на брифінгу заявив речник Держдепартаменту США Нед Прайс. У Вашингтоні вважають – і Нордстрім-2, і Турецький потік – кошти посилення впливу Росії на європейських союзників.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу