Експерти розповіли, як на світову економіку вплинуть вибори в США

Поділитися:

У Сполучених Штатах Америки змінюється президент: за підсумками останніх офіційних виборів новим главою держави було обрано представника демократів Джо Байден. Подробиці того, як це вплине на Україну розповів глава департаменту групи ICU з корпоративного аналізу.

Відзначимо, що зміна президента найсильнішої за своєю економікою країни звичайно ж прямо вплине на стан справ всередині України та всього світу.

Зокрема, на цей час експерти дотримуються єдиної думки з приводу того, що Джо Байден на чолі США буде також вести політику протекціонізму, однак на відміну від дій Трампа, дії нового президента будуть більш послідовними та м’якими.

Як прокоментував експерт групи ICU, з новим президентом долар продовжить ослаблення, як світова валюта. На це в першу чергу вплине поточна криза всередині США, адже попри нового президента, проблема з коронавірусом все ще існує.

Однак для самої України є і хороші новини. Зокрема, вже взимку, після вступу Байдена до своєї офіційної посади, країна може отримати нових інвесторів і покупців українських ОВДП.

Також в країні можна очікувати більш дешевого долара, що звичайно ж позитивно позначиться на ситуації з державним бюджетом.

Нагадаємо, що на поточний момент у Джо Байдена 290 голосів вибірників, тоді як у його суперника, тепер уже експрезидента США Дональда Трампа – 214 голосів.

Після оголошення результатів з перемогою на виборах президента Сполучених штатів Америки привітали Джо Байдена лідери Європейського Союзу і представники керівництва НАТО.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу