СБУ викрила схему виведення 42 мільйонів в «тінь»

Поділитися:

Угода на 42 мільйони гривень. У Вінниці викрили незаконну схему комерсантів – повідомили у випуску новин “Першого Ділового” телеканалу, з посиланням на інформацію Служби безпеки.

За даними слідства, власник однієї з торгових мереж побутової техніки налагодив протиправний механізм. Так, протягом останніх двох років його підлеглі зараховували отримані від продажу продукції гроші на рахунки декількох так званих «кишенькових» громадських організацій. Потім ділки легалізували їх через кілька десятків підконтрольних ФОПів. Згодом переводили кошти в готівку і на рахунок власника мережі. При цьому, податки не платили.

Щорічно ділки від протиправної схеми отримували близько 20 млн гривень. Збиток державі оцінюється в понад 12 млн.

Слід зазначити, що під час обшуків правоохоронці вилучили майже шістдесят печаток фізичних осіб-підприємців, чорнову бухгалтерію, банківські картки та комп’ютерну техніку. Слідчі дії тривають.

Нагадаємо, що на Харківщині заблокована діяльність міжрегіональної злочинної групи, яка нелегально поставляла великі партії військового обладнання в Росію (авіаційне, танкобудівного і радіоелектронне). Як інформує прес-служба Служби безпеки, контррозвідників СБУ вдалося зупинити спробу чергову незаконну поставку партії таких товарів на понад 100 тисяч доларів.

Раніше повідомлялося, що в СБУ відзвітували про те, що вирахували, а після і припинили роботу ботоферми, яка складалися мінімум з 2,5 тисячі акаунтів. Головна особливість – керували ботами з Російської Федерації, дистанційно. Такі дані оприлюднили в прес-центрі СБУ.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу