Компанія, яка купила виробничі потужності у підприємства з орбіти Звягільського програла суд McDonald’s за плагіат

Поділитися:

Згідно з рішенням Господарського суду міста Києва 13 липня було анульовано свідоцтва на торговельні марки «БігДак»‎, які були видані 10 квітня 2020 року однойменним ТОВ.

Справу було розглянуто за позовом McDonald’s International Property Company, Ltd (США). Зокрема, яка має права на торговельні марки «BIG МАС», «Біг Мак» та «БІГ МАК». Зазначається, що у найбільшій фастфуд-мережі світу визнали, що ця назва порушує її авторські права, оскільки надто схожа на назву найвідомішого бургера від McDonald’s.

Внаслідок цього суд визнав недійсними свідоцтва про реєстрацію ТМ «БІГДАК»‎ і «БІГДАК». Крім того, за рішенням суду «БІГДАК» має сплатити 13,7 тисяч грн витрат, пов’язаних з проведенням експертизи щодо схожості торгових марок, а також 9 тисяч грн судового збору.

Згідно з нашою інформацією, майно, на якому веде діяльність фірма, було куплено у дочірнього підприємством шахти ім. Засядька, багаторічного колишнього нардепа Юхима Звягільського.

Раніше ми повідомляли, що американська компанія швидкого харчування McDonald’s вирішила збільшити свою присутність серед ресторанних мереж України. У компанії хочуть відкласти реконструкцію старих приміщень і вкласти кошти в створення нових кафе, як повідомляє генеральний директор мережі в Україні.

Також повідомлялось, що через карантин глобальні продажі мережі ресторанів швидкого харчування McDonald’s скоротилися на 30%. Тому керівництво компанії заявило про збільшення витрат на рекламу на $ 200 млн у міру відновлення ділової активності.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу