Бізнес Ігоря Коломойського в США терпить крах

Поділитися:

Нерухомість – як спосіб відмивання мільйонів. Американська компанія, пов’язана з Ігорем Коломойським – Optima 55 Public Square LLC, офіси якої ще в серпні обшукувала ФБР, оголосила дефолт по кредиту в 18,5 млн доларів. Про це повідомили у випуску новин “Першого Ділового” телеканалу.

Відомо, що в компанії накопичилося понад $ 14,5 млн основного боргу, відсотків і податку на майно. Федеральна влада підозрює Коломойського і пов’язаних з ним осіб у відмиванні десятків мільйонів доларів шляхом покупки нерухомості в США через ряд підприємств.

На цей раз мова йде про хмарочос в центрі Клівленда, для покупки якого і ще ряду об’єктів олігарх і його соратники нібито використовували незаконно привласнені кошти одного з українських банків.

Обшуки в компаніях, пов’язаних з Коломойським провели на початку серпня. ФБР навідалося в агентство з нерухомості, що належить українському бізнесменові. Вже тоді було відомо – компанія не тільки здійснює операції з купівлі-продажу нерухомості, а й сама має майном на території США: і саме їй належить один з найвищих хмарочосів Клівленда. При цьому центральний офіс розташовується в Майамі, де структури Коломойського також ведуть активний бізнес не тільки в майнових угодах, а й самі при нагоді користуються можливістю придбати квадратні метри.

Нагадаємо, що Міністерство юстиції США подало два цивільних позови до українських бізнесменів Ігорю Коломойському і Геннадію Боголюбову, в яких вимагає конфіскації об’єктів нерухомості, придбаних ними на території Сполучених Штатів. Оціночна вартість нерухомості, яку хочуть конфіскувати, – близько $ 70 млн.

Раніше повідомлялося, що олігарха Ігоря Коломойського не вдалося оскаржити право Ощадбанку стягнути з Росії один мільярд 300 000 000 гривень.

Верховний суд України повернув скаргу компанії «ІКБ-Інвест» на постанову Київського апеляційного суду. Постанова задовольнила заяву «Ощадбанку» і надала дозвіл на виконання рішення Міжнародного комерційного арбітражу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу