6 українських моряків потрапили в полон біля берегів Нігерії

Поділитися:

Прес-служба посольства України в Нігерії повідомила, що 16 грудня в Гвінейській затоці група невідомих напала на корабель STEVIA. Відомо, що пірати захопили і вивезли вісім членів екіпажу судна, з яких шестеро – громадяни України.

Слід зазначити, що всього на кораблі перебувало 15 осіб. Інші члени екіпажу змогли потрапити в захисне приміщення і залишитися на судні. Зараз корабель знаходиться в порту Лагоса. Консул підтримує зв’язок з українськими моряками, які перебувають на кораблі.

“З урахуванням специфіки питання, деталі переговорного процесу не розголошуються”, – заявили в посольстві. Але справ знаходиться на особливому контролі МЗС і причетних закордонних дипломатичних місій України.

Нагадаємо, що в Африці, неподалік від берегів Нігерії стався нахабний напад нігерійських піратів на судно-танкер Curacao Trader. В результаті в полон до морських розбійників потрапили чотири українські моряки і дев’ять громадян Російської Федерації.

Раніше повідомлялося, що в соціальних мережах українськими моряками активно обговорюється питання підняття ціни на оформлення документації для відправки в море. Зростання може скласти до 6 тисяч доларів, при тому, що ще в 2019 році необхідні папери можна було отримати за 400 доларів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу