Столичні лікарні не отримають грошей з бюджету

Поділитися:

Кабінет міністрів України прийняв рішення не виділяти кошти комунальним медичним закладам столиці, яка підписала договори з Національною службою здоров’я. Уряд вважає, що через те, що проходить другий етап медреформи, тепер питання фінансування повинні вирішувати місцеві органи влади.

Відомо, що на початку червня 2020 року київська влада звернулася до уряду з пропозицією забезпечення функціонування комунальних медустанов, які уклали договори з Національною службою здоров’я України.

Нагадаємо, що за інформацією уряду, Кабінет міністрів виділить 2,3 мільярда гривень критично недофінансованим медичним установам. До таких на даний момент відносяться протитуберкульозні установи, інфекційні та реабілітаційні лікарні та психіатрії.

“Наш уряд давало українцям обіцянку, що ми не допустимо закриття лікарень і звільнення лікарів. Ми виділяємо 2,3 мільярда гривень на такі заклади, які цього потребують і критично недофінансовані. Протитуберкульозні заклади, інфекційні та реабілітаційні лікарні і психіатрія отримають необхідні кошти, а головне час, щоб реформуватися”, – повідомили у відомстві.

Раніше повідомлялося, реформа злиття районів торкнеться виключно адміністративних одиниць, при цьому про закриття лікарень і шкіл не йдеться. Про це заявив Прем’єр-міністр України.

«Нічого закриватися не буде, всі об’єкти соціальної інфраструктури будуть перебувати там, де і знаходяться. Укрупнення районів – це лише зміна адміністративних кордонів і підпорядкування … Все залишиться на місці », – пообіцяв прем’єр.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу