З листопада бізнес буде проходити митницю за новими деклараціями

Поділитися:

Нова електронна форма Загальної декларації прибуття на митниці вводиться в Україні з 7 листопада 2020 року. Відомо, що це абсолютно новий документ, який заповнюватимуть компанії-перевізники до перетину українського кордону. Так, нова декларація покликана продовжити зміни митного законодавства України та наближення його до норм Європейського Союзу.

Поки що проект знаходиться на сайті Міністерства фінансів, але все ще не затверджений Кабінетом міністрів. Це викликає занепокоєння у представників вітчизняного бізнесу. Адже на даний момент немає нормативно-правових актів, які б регулювали процеси перетину кордону України для підприємців і компаній. Однак, митний кодекс вже передбачає покарання за ненадання такої декларації.

Ще однією проблемою з введенням нової документації стало те, що розрахована вона тільки на представників вітчизняного бізнесу і має виключно україномовний варіант. Крім цього, документ потрібно тільки на автомобільних КППВ. Однак, такі напрямки, як ввезення вантажів авіа, морським або залізничним шляхом, не узгоджені.

Європейська Бізнес Асоціація закликає Мінфін та Державну митну службу звернути увагу на недостатню підготовку до впровадження декларації.

Нагадаємо, що новий законопроект збираються внести на наступну сесію Верховної Ради. Так, нардепи вирішили посилити відповідальність за порушення правил щодо карантину представниками бізнесу. Відомо, що штраф за порушення бізнесом карантинних заходів можуть встановити в розмірі від 31 000 до 51 000 грн.

Раніше повідомлялося, що на Закарпатській митниці відзвітували про те, що передали в держбюджет платежів на суму близько одного мільярда гривень. Якщо говорити про виконання орієнтовного індикативного показника, який встановлений на збори митних платежів, то за період січень-вересень 2020 року на Закарпатській митниці він виконаний на 125%.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу