З 1 серпня підприємці будуть користуватися «касовим апаратом в смартфоні»

Поділитися:

З 1 серпня 2020 року Україна впроваджує нову технологію використання касових апаратів в смартфоні: мова йде про спеціальний реєстратор розрахункових операцій (РРО), який можна буде використовувати через цифрову платформу. Про це повідомляє прес-служба Державної податкової служби України.

Вказується, що використовувати РРО можна буде на безкоштовній основі всім українцям і вітчизняним підприємцям. Програма розрахована для тих цифрових пристроїв, які функціонують на базі ОС Android і Windows.

Тобто, ця функція передбачена, як для сучасних смартфонів, так і для планшетів з комп’ютерами.

Нова система буде вперше тестувати на полях України від 1 серпня поточного року і далі уряд буде поступово впроваджуватиме нову технологію для різних груп підприємців.

Також вказується, що новий алгоритм розрахунку буде лише альтернативою, що дозволяє бізнесу використовувати більш зручний метод касового програмного забезпечення.

Як повідомили в прес-службі Міністерства фінансів, Мінфін спільно з Державною податковою службою завершують підготовку до запуску безкоштовного фіскального додатка для програмного реєстратора розрахункових операцій (РРО).

У міністерстві стверджують, що таким чином боротимуться з детінізацією економіки. Адже дана програма дозволяє покупцеві перевірити свій чек в базі даних податкових органів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу