ЄС не подобається пошук газу Туреччиною в Чорному морі

Поділитися:

У Європейському Союзі готові ввести санкції проти Туреччини через наміри країни продовжити видобуток вуглеводню в Східному Середземномор’ї. Про це повідомляє глава дипломатії організації Хосеп Боррель для Reuters.

Відзначимо, що економічна боротьба в морських водах виникла між Туреччиною і Грецією, яка засудила бурову діяльність країни на зазначеній території. За офіційною позицією Афін, такі дії можна вважати незаконними.

Після тривалих суперечок ЄС вирішив підтримати Грецію і ввести санкції проти Анкари. Визначитися з переліком конкретних санкцій в ЄС повинні на позачерговому саміті, який відбудеться 24 вересня.

Передбачається, що обмеження будуть поширюватися безпосередньо на всі порти, судна і фізичні особи, які так чи інакше причетні до видобутку вуглеводню з боку Туреччини на спірній з Грецією території.

Важливо сказати, що вперше Туреччина відправила своє судно на спірні води на початку цього серпня.

Нагадаємо, що Туреччина виявила газові родовища в Чорному морі біля перетину морських кордонів Румунії та Болгарії з турецькими водоймами.

За відомостями Habertürk бурове судно «Фатіх» проводить роботи на ділянці «Дунай-1», де можуть знаходитися одне або кілька родовищ. До цього «Барбарос Хайреттін Паша» знайшло великі поклади газу на заході Чорного моря.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу