«ЄС не хоче, щоб українська продукція виходила на їх ринок. Але ми повинні відстоювати свої інтереси »- міністр Уруський

Поділитися:

Мінстратегпром ставить перед собою завдання створити Державний цільовий фонд підтримки оборонної промисловості за рахунок частини коштів від продажу непрофільних і профільних активів галузі, заявив віце-прем’єр – міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський.

За його словами, одне із завдань, яку ставимо перед собою міністерство, – це наповнення такого фонду, яке могло б здійснюватися коштом продажу непрофільних і профільних активів державних підприємств, які будуть передаватися до Фонду держмайна.

Віце-прем’єр зазначив, що в плані корпоратизації і реформ сектора слід рухатися, не чекаючи прийняття профільного закону (№3822 «Про особливості реформування підприємств ОПК державної форми власності».

Свою думку з цього приводу висловив Олег Уруський, міністр з питань стратегічних галузей промисловості.

«Ми знаємо, як у Верховній Раді не просто проходять законопроекти. А цей законопроект не є простим, і я думаю, що по ньому будуть серйозні дебати серед депутатів і в експертному середовищі, коли він буде оприлюднений. Зараз нам нормативна правова база допомагає. Хоча цей закон, звичайно, є допоміжним. Буде прийнятий – він допоможе, ні – ми будемо працювати », – пояснив Уруський свою позицію.

Міністр вважає, що переговори з партнерами з Євросоюзу повинні тривати,

“Ми повинні відстоювати свої позиції і інтереси. Позиція Мінстратегпрому полягає в тому, щоб ми прийняли зазначений законопроект, так само як вся цивілізована Європа мали право на місцеву складову, якщо говорити про локалізацію”, – відзначає експерт.

На думку Олега Уруського, фінансування створення нових органів Мінстратегпрому відбуватиметься за рахунок державного бюджету. Для цього фахівець відзначає зміни в державний бюджет. В першу чергу, це будуть кошти від приватизації, а також кошти від реалізації надлишкового майна. В даний час створена робоча група, яка буде займатися питанням фінансування.

Відомо, що експерти незадоволені текстом законопроекту 3822д, адже на їхню думку в самому документі вже закладено конфлікт інтересів, коли Мінстратегпром є і власником державних оборонних компаній, і виконує роль виробника політики.

“Поки говорити про проблеми з законопроектом ми не можемо, адже він пройшов тільки перше читання. На етапі між першим і другим читанням є безліч зауважень і пропозицій по тексту документа.

Але я вважаю, що роль Мінстратегпрому повинна бути підвищена цим документом. У нас повинно бути чітке підпорядкування Кабміну. Тому, особливо на етапі становлення, повинна бути чітка державна позиція “, – резюмував міністр.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу