Вуглеводневі технології включать в реформу енергосектора

Поділитися:

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив про те, що реформування енергетичного сектора в Україні буде передбачати розвиток водневих технологій, відновлювальних джерел енергії, впровадження повноцінних ринків газу та електроенергії.

“Реформування енергетичного сектора в цілому в Україні – мова йде і про введення повноцінних ринків газу, електроенергії, новітні технології, які ми обговорювали на майданчику Євросоюзу, керівництва Євросоюзу – це розвиток водневих технологій в Україні, критичною сировини, дозволить створювати відповідні накопичувачі для енергії, розвиток відновлюваних джерел енергії також був предметом нашої розмови “, – сказав глава уряду.

Слід зазначити, що енергетична система України буде інтегрована до загальноєвропейської енергосистеми ENTSO-E в 2023 році і це важливо для посилення енергетичної незалежності України.

Нагадаємо, що дев’ять енергоблоків українських теплоелектростанцій відключили на аварійний ремонт, ще шість не працюють через нестачу якісного палива. Андрій Герус пообіцяв, що Укренерго збалансує систему енергопостачання, щоб споживачі отримували енергію в потрібній кількості.

Раніше повідомлялося, що ажіотаж на ринку зріджених вуглеводневих газів. Після скасування Міненерго торгів з продажу скрапленого газу – ЗВГ постійно дорожчають.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу