Власники дач не можуть продати свої наділи через відкриття ринку землі

Поділитися:

Юристи розповідають, що ринок сільськогосподарських земель містить підводні камені для містян, які не мають жодного стосунку до сільського господарства.

Річ у тім, стверджують вони, що земельні ділянки під садівництво входять у категорію сільськогосподарських земель. Щоб їх продати – необхідно буде пройти такі ж процедури, як і при продажу с/г ділянок.

Для цього їм обов’язково буде потрібно надати документи, що підтверджують особу/громадянство України. Також – державний акт на право власності; договір; свідоцтво, що посвідчує право на спадщину, чи інший документ, який є підтвердженням права власності; документи щодо грошової оцінки відчужуваної ділянки землі.

Окрім того, нотаріальні послуги обійдуться дорожче, ніж було до липня поточного року.

Юристи наголошують, що законодавець має негайно вирішити цей нюанс, адже це охоплює чималу частину договорів та є безглуздям.

Нагадаємо, з 1 липня в Україні запрацював ринок землі, який дозволив власникам земельних ділянок вільно розпоряджатися своєю землею.

Також ми писали, що в асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» повідомляють, що станом на початок серпня середня вартість одного гектара ріллі в країні становила 26 тисяч 800 гривень, що майже збігається з середньою нормативною грошовою оцінкою.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу