Влада планує будівництво інфраструктури для індустріальних парків

Поділитися:

В Україні влада планує будівництво інфраструктури для індустріальних парків. Про це повідомляє міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

Так, найближчими роками уряд планує побудувати інфраструктуру для створення не менше 25 індустріальних парків.

Це дасть Україні не менше 50 тисяч нових робочих місць для населення у цій галузі та ще 150-200 тисяч місць у суміжних сферах діяльності.

«Мережа з щонайменше 25 індустріальних парків створить понад 50 тисяч робочих місць. Це без урахування зайнятості людей у ​​суміжних галузях. Йдеться про мультиплікатор в економіці. Адже одне робоче місце в індустріальному парку створює 3-4 робочі місця у суміжних секторах – будівництві, логістиці, консалтингу. Також важливо, щоб у індустріальних парках акцентувалися на виготовленні товарів із високою доданою вартістю. В результаті такі майданчики вже у найближчій перспективі здатні розкрити економічний, науковий та інвестиційний потенціал громад та стати своєрідним щепленням проти трудової міграції», — наголосив міністр.

Нагадаємо, що у 2021 році виповнилося 9 років з того моменту, як у Верховній Раді України було прийнято закон закону «Про індустріальні парки».

А якщо подивитися ширше, то у світі такі парки почали з’являтися ще сто років тому. Першими у цьому питанні були США та Великобританія.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу