Виробники готові продавати гречку по 80 грн. за кілограм

Поділитися:

В Україні очікується зростання вартості цілого ряду товарів в рамках урядової програми державного регулювання цін. Про це свідчать дані декларацій цілого ряду магазинів, повідомляють українські ЗМІ.

Відзначимо, що мова йде про постанову КМУ №341, прийняту Верховною Радою України від 22 квітня. В рамках цього закону ціна на гречку і асортимент інших товарів може вирости до 15% вгору, через місяць від набуття норм у свої законодавчі повноваження.

Повідомляється, що тут мова йде про товари відразу декількох виробників гречки, зростання цін на які вже задеклароване з боку магазинів і навіть пари великих мереж.

Іншими словами, якщо раніше за кілограм гречки українці платили від 47-52 гривень, незабаром за такий же обсяг продукту доведеться віддати 75-80 гривень. Однак це не остаточний вердикт для товару, оскільки декілька виробників вирішили обмежиться підвищенням ціни лише на 10-15% від вартості.

У той же час, закон передбачає декларування нової ціни не пізніше, ніж за місяць до старту продажів продукції по іншим цінників, тому такі гастрономічні ціни покупці зможуть спостерігати лише в кінці червня.

Як повідомлялося раніше, українські супермаркети віддають перевагу іноземним постачальникам і вимагають від вітчизняних виробників ідеальної продукції, яку останні не завжди можуть забезпечити.

Вітчизняні аграрії змушені не тільки справлятися з поточними збитками, зумовленими тривалим карантином і закриттям ринків, а й стикатися з великою конкуренцією з боку іноземних виробників, які буквально заполонили собою більшість супермаркетів країни.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу