Венеціанська комісія схвалила відновлення кримінальної відповідальності за брехню в деклараціях

Поділитися:

Збрехав – підеш до в’язниці. Венеціанська комісія позитивно відгукнулася законопроект Володимира Зеленського, яким президент запропонував відновити кримінальну відповідальність за умисне приховування доходів. Про це повідомили у випуску новин “Першого Ділового” телеканалу.

Західні юристи, зокрема, позитивно оцінили уточнений в документі перелік осіб, які мають нести покарання. Сподобалася їм і норма, згідно з якою перед судом повинні постати і ті чиновники, чий термін повноважень закінчився.

Слід зазначити, що згідно із законопроектом, за помилкове декларування чиновника можуть покарати штрафом або громадськими роботами, так і позбавленням волі – це вже в тому випадку, якщо розбіжності між задокументованими і реальними доходами будуть перевищувати 1,1 млн гривень.

Нагадаємо, що Верховна Рада прийняла за основу президентський законопроект №4651 про посилення відповідальності за недостовірну інформацію в деклараціях чиновників про майно і доходи аж до позбавлення волі на два роки. За таке рішення проголосувало 283 депутати.

Раніше повідомлялося, що Венеціанська комісія опублікувала висновок, в якому позитивно оцінила законопроект ініційований президентом Володимиром Зеленським. Так, підписаний президентом закон повертає кримінальну відповідальність за декларування недостовірної інформації.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу