Великобританія інвестувала в Україну майже 2 млрд доларів

Поділитися:

Великобританія залучила майже $2 млрд інвестицій в Україну. Крім того зростає й двостороннє співробітництво. Про це повідомили у прес-службі Міністерства економіки України.

Згідно з інформацією, співпраця між державами зростає завдяки Угоді про політичне співробітництво, вільну торгівлю і стратегічне партнерство між Україною та Сполученим Королівством Великої Британії і Північної Ірландії. Договір був підписаний у жовтні 2020 року.

«Економіка пожвавлюється, можемо запропонувати багато сфер для реалізації спільних проектів. Зокрема, в Україні очікується до 105-110 млн тонн нового врожаю зернових та олійних культур, отож можлива координація співпраці у взаємно вигідних напрямках, зокрема в аграрному секторі, експорті зернових. Також ми закінчили збирати інформацію для подальшого формування економічно-соціальної матриці регіонів для досягнення цілей, передбачених Національною економічною стратегією Україна-2030. Одна з цілей цього документу — здійснення інвестиційних проєктів, створення робочих місць та зміцнення економіки України. Запрошую британський бізнес долучатися до реалізації інвестиційних проектів в Україні», — зазначив міністр економіки.

Раніше ми повідомляли, що у вівторок, 21 вересня, кілька невеликих енергетичних компаній Великобританії заявили про початок хвилі банкрутств у цій галузі. Причинами банкрутства стали кілька факторів, включаючи високий попит на скраплений природний газ з Азії і скорочення поставок з інших країн.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу