Вартість одного року пенсійного стажу склала понад 30 тисяч гривень

Поділитися:

Українські експерти прокоментували підвищення вимог до пенсійного стажу з боку уряду. Вони вважають, що так Кабмін збирається приховано підняти пенсійний вік для українців.

Нагадаємо, що з ініціативи Міністерства соціальної політики України, вже з моменту 2021 року пенсійний стаж для громадян зросте до 28 років.

При цьому з кожним наступним роком вимоги будуть збільшуватися ще на рік. Так, до 2028 року мінімальний страховий стаж для кожного українця складе 35 років.

На цей час українські експерти критикують таке рішення. Адже за фактом, щоб вже до 60 років мати можливість отримувати пенсію, українці повинні мати легальне працевлаштування відразу ж після отримання освіти, щоб платити для пенсії потрібний соціальний внесок.

Також вони підрахували, що наразі вартість 1 року стажу для українців в грошовому значенні становить 3 середніх зарплати – тобто це 31 680 грн.

Нагадаємо, що влітку Пенсійний фонд розробив і впровадив нову сервісну послугу – автоматичне призначення пенсії.

Для цього необхідно заповнити атрибути анкети-заяви, додати скановані копії документів і підписати анкету-заяву КЕП і направити її до територіального органу Пенсійного фонду.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу