Вагонобудівній галузі в Україні пророкують крах

Поділитися:

Величезний надлишок в Україні списаних вантажних вагонів і вагонів зі збільшеним терміном служби, що імпортуються з Російської Федерації, який привів до багаторазового спаду виробництва на українських вагонобудівних заводах через відсутність замовлень, може призвести до повної зупинки діяльності галузі.

За словами директора однієї компанії, до складу якої входить виробник вагонів, станом на сьогоднішній день складається катастрофічна ситуація з вітчизняним виробництвом вантажних вагонів. Тут він уточнив, що їх розміщення в Україні перевищує 95-97 відсотків. Така ситуація пов’язана в основному з-за колосального надлишку вживаних вагонів, ввезених з Росії, на які продовжують термін використання. Таким чином, 2021 рік може стати роком повної зупинки українського вантажного вагонобудування.

На сьогоднішній день в Україні зареєстровано близько 190 тисяч приватних та державних вантажних вагонів, і в зв’язку з продовженням терміну служби приблизно 64 тисячі вагонів втратили свої ресурси.

Нагадаємо, що в Кабінеті міністрів України офіційно заборонили ввезення на поля держави російських вагонів з боку країни-агресора. Заборона стосується тих вагонів, які з 20 лютого 2014 року мають відношення до ж / д адміністрації Росії.

Також повідомлялося, що новий законопроект був внесений Кабміном 15 вересня. Згідно з документом, кошти, отримані від штрафів за порушення правил дорожнього руху, пропонується витрачати на нові пасажирські вагони для «Укрзалізниці».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу