Вартість цукру в Україні наразі майже вдвічі вища, ніж у країнах Європи. Внаслідок цього кондитерські вироби подорожчали на 15-20%. Зазначається, що зростання цін на цукор пов’язане з дефіцитом сировини.
«Протягом вже 11 місяців наша переробка отримує цукор за найвищою в світі ціною. Вартість цукру на Лондонській біржі впала до 432 доларів за тонну, в той час як в Україні ціна зросла до більш ніж 780 доларів за тонну. Тобто сьогодні ціна на цукор в Україні майже в два рази вище, ніж європейська ціна», — сказав президент асоціації «Укркондпром».
Він зазначив, що в минулому сезоні виробництво цукру в Україні склало менше 1,2 млн тонн при споживанні всередині країни 1,5 млн тонн. З урахуванням імпорту, дефіцит становить 60-70 тис. тонн.
Нагадаємо, Держстат зафіксував підвищення цін на третину на курятину та яйця.
Водночас українцям пообіцяли зниження цін на продукти харчування.