Держстат зафіксував підвищення цін на третину на курятину та яйця

Поділитися:

З травня 2020 року по травень 2021 року в Україні подорожчали всі продукти тваринного походження.

Про це повідомляє Державна служба статистики.

У травні 2021 року сало в середньому по Україні продавалося по 83,77 грн за кг (на 12,8% дорожче, ніж в травні 2020 року); яловичина – по 160,3 грн за кг (на 13,1% дорожче); свинина – по 120,63 грн за кг (на 0,5% дорожче); ковбаса варена першого сорту – по 110,16 грн за кг (на 9,7% дорожче); морожена риба – по 83,34 грн за кг (на 4,2% дорожче); яйця – по 26,24 грн за десяток (на 37,7% дорожче); куряче філе – по 106,92 грн за кг (на 32,4% дорожче); курятина в тушках – по 67,25 грн за кг (на 35,6% дорожче).

Молоко пастеризоване жирністю до 2,6% за вказаний період зросла в ціні на 5,4% (до 26,44 грн за кг); сири м’які жирні – на 8,3% (до 116,52 грн за кг); сметана жирністю до 15% – на 9,9% (до 67,88 грн за кг); вершкове масло – на 8,7% (до 46,61 грн за 200 г).

Раніше повідомлялося, що уряд аналізує ситуацію щодо зростання цін на ринку харчових продуктів і в разі необґрунтованих цін на відповідні групи товарів буде робити необхідні кроки по їх стабілізації, але вводити держрегулювання цін не планується.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу