В Україні зростають тарифи на опалення

Поділитися:

Уже зовсім скоро українців може очікувати підняття тарифів на опалення. У порівнянні з минулим опалювальним сезоном (2019-2020), цієї зими зростання складе близько 16 відсотків.

При цьому варто уточнити, що розцінки будуть рости щомісяця. У грудні-лютому, газ може вирости від 5,8 до 8 гривень за кубометр.

В даний час ціна контрактів на вересень становить 5,5-5,8 гривень за кубометр, включаючи транзит через кордон України. А до грудня ціни зростуть до 7 гривень за кубометр.

Якщо брати для порівняння однокімнатну квартиру, то в жовтні за тепло доведеться платити близько 1,1 тисячі гривень, а вже в грудні – близько 1,3 тисяч гривень.

У той же час, зараз складно робити прогнози, так як на ціну впливають багато факторів, зокрема ситуація на світових ринках і коронавірус.

Раніше повідомлялося, що в опалювальний сезон 2020-2021 років ціна на газ для споживача може бути знижена на 20-30 відсотків. Як сказано в повідомленні НАК «Нафтогаз України», світова ціна на газ традиційно знижується в період низького попиту і підвищується напередодні опалювального сезону. Незважаючи на ситуацію з коронавірусом, цей рік не став винятком. Однак на даний момент ціна все ще знаходиться на рекордно високому рівні в порівнянні з попередніми періодами, і вже сьогодні ми можемо сказати, що ціна буде знижена в другій половині року.

Також варто зазначити, що загрозу стабільності опалювального сезону несуть величезні борги на ринках газу та електроенергії.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу