В Україні знижується безробіття

Поділитися:

У Державній службі статистики України зафіксували позитивні зміни стосовно зменшення безробітних в Україні. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Вказується, що такі зміни були зафіксовані в кінці серпня. У оновленій статистиці з боку Держстату йдеться про те, що кількість безробітних в Україні впало з 488 тис. до 478 тис. осіб.

Більш того, такі позитивні зрушення відзначаються вперше з моменту початку пандемії коронавірусу. Також йдеться в цілому про зменшення динаміки появи нових безробітних на полях України.

Наприклад, якщо у квітні такий статус отримали приблизно 149 тисяч осіб, то в травні це число склало 97 тисяч осіб. У липні та червні безробітними стали 75 тисяч і 68 тисяч осіб відповідно.

Цікаво, що від початку поточного року працевлаштуватися змогли 409 тисяч осіб.

Нагадаємо, що станом на початок серпня з урахуванням коронакризи в країні були зроблені висновки та знайдені закономірності з приводу безробітних. Найчастіше, на думку експертів з Державної служби зайнятості, без роботи залишаються люди у віці від 35 до 45 років.

Тим часом українські економісти пророкують, що до кінця 2020 року в країні прискоряться темпи інфляції, а також почне ще сильніше зростати рівень безробіття.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу