В Україні проведуть сільськогосподарський перепис

Поділитися:

Державна служба статистики заявила про намір перерахувати всіх тварин і сільськогосподарські культури, які вирощуються фермерами.

Перший в історії України сільськогосподарський перепис передбачає побудову грамотної державної політики в сільському господарстві, заявив глава Держстату Ігор Вернер.

Вернер заявив, що в 2001 році був Всеукраїнський перепис, в ході якого було встановлено точну кількість населення і його характеристики, а в сільському господарстві такої інформації немає. При цьому, перепис поголів’я худоби і культур стосуватиметься виключно домогосподарств.

“Нам потрібно знати, скільки у нас корів, яких тварин тримають люди, які культури вирощують. Як дізнатися весь цей потенціал в сільському господарстві? Цей перепис робиться, як і Всеукраїнський перепис, для прийняття обґрунтованих рішень, щоб було зрозуміло, куди потрібно вкладати гроші , що потрібно дотувати, а що ні, що розвивається добре і без дотацій “, – сказав глава Держстату.

Нагадаємо, що молочна галузь в Україні показує найгірші результати за всі роки незалежності. Без державної допомоги країна взагалі може залишитися без молочної продукції. Про це заявив глава ради директорів Союзу молочних виробництв України Вадим Чагаровський.

Раніше повідомлялося, що виробництво сільськогосподарської продукції в Україні з початку року скоротилося на 1,4%. За підсумками перших трьох місяців падіння було на рівні 1,8%.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу