В Україні падає в закупівлі пшениця

Поділитися:

У світі падає вартість пшениці, через що українські постачальники також змушені знижувати вартість зерна. Низький експортний попит — ще один фактор зниження вартості українського продукту.

Відомо, що у Франції вартість пшениці дешевшає вже 6 разів поспіль, а прогнози на осінь невтішні — це пов’язано з цінами на чорноморське зерно і конкуренцією. Станом на 10 серпня (за період 2020/21) всі країни ЄС (включаючи і Велику Британію) експортували майже 978 тисяч тонн м’якої пшениці. Цей показник на 61% менше торішнього, а ось імпорт склав трохи більший за 182 тисячі тонн, це нижче за показник за попередній рік на 11%.

Франція, чия частка раніше становила не менше 30% в загальноєвропейському експорті, цьогоріч опустила свої запити до 10%. Продовжує дешевшати й американська пшениця — це відбувається на тлі того, що відбувається і у країнах-конкурентах. Зокрема, один з головних конкурентів для Сполучених Штатів — це РФ, а там наразі прогноз врожаю пшениці підвищено і становить він 81 млн тонн.

В Україні ціна на пшеницю в закупівлі за другий тиждень серпня знизилася до 6200-6500 грн. за тонну в порту. Це змусило виробників скоротити продажу. Однак є й позитивний момент — за рахунок такої ситуації з пшеницею в Україні прогнозують зростання цін на кукурудзу.

Раніше повідомлялося про зниження вартості на зерно. Така тенденція є у всьому світі.

Фермери України прогнозують великий врожай кукурудзи, цьому сприяють погодні умови. Про вартість зерна поки говорити зарано.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу