В Україні гряде реформа лісового господарства

Поділитися:

Не дочекавшись остаточного рішення арбітражу Європейського союзу, український уряд має намір усунути мораторій на експорт необробленої деревини. Про це заявила віце-прем’єр-міністр з євроінтеграції.

“Ми з нетерпінням очікуємо фінального рішення по арбітражу щодо лісу кругляка. І, чекаючи, яким може бути це рішення, вже зараз працюємо на випередження, напрацьовуємо системні рішення”, – заявила чиновниця.

Слід зазначити, що арбітраж може мати позитивне значення для України, остільки показав важливість реформування системи лісового господарства.

“У нас традиційно робилися концепції реформ, розроблялися схеми, однак на все це просто не було фінансування. Арбітраж робить проведення таких реформ незворотнім”, – додала віце-прем’єр.

Відомо, що це питання стане однією з тем взаємодії України і ЄС у рамках “зеленого угоди”.

“ЄС вже зараз розглядає лісову політику як пріоритетну у взаємодіях з Україною в рамках European Green Deel.” ЄС вже зараз розглядає лісову політику як пріоритетну у взаємодіях з Україною в рамках “зеленого” угоди “, – пояснює вона.

Нагадаємо, що Президент Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до Лісового кодексу України про проведення національної інвентаризації лісів», прийнятий Верховною Радою 2 червня.

Однак повну інвентаризацію лісів України збиралися провести ще протягом 2004-2007 років, але через відсутність фінансування до цієї справи не приступили. Вдруге коштів на проведення інвентаризації не вистачило в 2010-2015 роках.

Раніше повідомлялося, що в аграрному комітеті повідомили, що збитки від посухи для агросектора перевищують 6,5 млрд грн.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу