В Міненергетики анонсували «Велику модернізацію»

Поділитися:

Керівництво Міністерства енергетики розповіло про намір здійснити «Велику модернізацію» вітчизняної енергетичної галузі.

Як повідомив очільник відомства Герман Галущенко, Міністерство планує скласти перелік основних проєктів розвитку вітчизняної енергетики разом з міжнародними партнерами та експертами.

Про це він оголосив на форумі «Модернізація української енергетичної галузі заради сталого та інтегрованого енергетичного майбутнього в Європі».

Галущенко зазначив, що для відомства ключовими напрямками є енергетична безпека, європейська інтеграція українських енергоринків і розвиток енергетики згідно з цілями Європейського зеленого курсу. Посадовець наголосив, що синхронізація української енергосистеми із європейською ENTSO-E є стратегічною метою.

Проєкт піде на користь і Україні, і Європі. Зокрема, дозволить остаточно відділитися від енергосистем Росії та Білорусі, додав він.

Раніше ми повідомляли, що в Міненерго завели «чорний список» для ринку електроенергії.

Нагадаємо, Україна і Данія підписали договір про співпрацю, який відкриває можливості для компаній, що працюють з «зеленої» енергетикою.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу