Уряд анонсував понад 200 заходів для виходу економіки з кризи

Поділитися:

Уряд України схвалив план відновлення економіки після пандемії коронавируса. Сценарій містить близько 230 пунктів.

Як повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, документ спрямований на стимулювання роботи мікро, малого і середнього бізнесу. Це допоможе піднятися промисловості і агропромислового сектора.

«Програма розроблена на три роки. Зараз вона допрацьовується в міністерствах, а далі її направлять на обговорення парламенту. На документом працювало 90 фахівців », – написано на сторінці прем’єр-міністра в Facebook.

Також Шмигаль назвав головні напрямки програми відновлення. Сюди входить ліквідація підрозділів економічних розслідувань поліції, Служби безпеки України, прокуратури та створення єдиного органу Служби фінансових розслідувань, впровадження податку на виведений капітал, надання 24 мільярдів гривень на покриття застави за кредит держгарантіями і напрямок 64,7 мільярдів до Фонду боротьби з коронавірусів.

Як повідомлялося раніше, падіння реального валового внутрішнього продукту України в 2020 році очікується на рівні 3,9 відсотка. При цьому до початку коронакрізіса зростання економіки України очікувався на рівні 3,9 відсотка.

Такі дані містяться в оновленому прогнозі економічного і соціального розвитку України на 2020 рік, який затвердив уряд. Рівень безробіття складе 9,4 відсотка проти прогнозованого 8,1 відсотка, а падіння реальної заробітної плати складе 0,3 відсотка.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу