“Укрнафта” погасила податкові борги

Поділитися:

Відкрите акціонерне товариство “Укрнафта” повністю погасило податковий борг, який мало перед країною. Це і частина сплати ПДВ і податок на прибуток та рентної плати, а також нараховані штрафи і пеня за несвоєчасну сплату грошових зобов’язань. Про це повідомили у випуску новин “Першого Ділового” телеканалу.

Відомо, що в державний бюджет було перераховано 28,9 млрд грн.

Погашення податкового боргу відбулося в рамках реалізації угод між ПАТ “Укрнафта” і НАК “Нафтогаз України” про купівлю-продаж природного газу, де “Нафтогаз” заплатив 15,1 млрд грн за заборгованість з 2006 року.

Крім того, ВАТ “Укрнафта” отримало передоплату в розмірі 23,5 млрд грн за поставку природного газу майбутньої здобичі.

Нагадаємо, що керівництво «Укрнафти» відмовляється надавати доступ слідчим до документації компанії і намагається через суд домогтися офіційної заборони. Адвокати компанії подали апеляцію на рішення суду, яким «Укрнафта» зобов’язали надати тимчасовий доступ слідчим НАБУ до документації компанії.

Раніше повідомлялося, що понад 56 млрд гривень повинні українці за оплату комунальних послуг. Про це повідомили і в Державній службі статистики України. Відомо, що у відомстві уточнили, хто зможе взяти на себе право «вибивати» борги за комуналку у громадян. Таким чином чиновники мають намір поповнити державний бюджет.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу